top of page

11 MAYIS 2021: BOĞA BURCUNDA YENİ AY



Boğa burcunun 21 derecesinde bir yeniay yaşadık. Etkilerini içinde bulunduğumuz 15 günlük periyotta çok yoğun yaşayacağız. Doğum haritalarımızda 16 ve 26 derece arasındaki gezegenlerimiz bu yeniaydan çok etki alacaktır. Ayrıca yeniay hangi evimize düşüyorsa o ev konuları aktive olacaktır.


Anın haritasında yay burcu yükselirken yöneticisi jupiterin anaretik derecede olduğunu görüyoruz. Bir döngünün sonunu getirecek krizli bir süreci anlatıyor.


Yeniaya lilithin de eşlik etmesiyle, İçsel doğamız ve karanlıklara gömdüğümüz parçalarımız bir arada. Farkına varmak ve onları şifalandırmak adına hayat bizi çeşitli deneyimlere sokabilir. Entrika ve zorlu olaylar yaşayabiliriz. Belki de bu bilinçaltında kalan yönlerimizin bize aynalanmasıdır. İçimizdekilerin dışa tezahürüdür ki bu görünüm bir kendini keşfetme yolculuğudur.


Gölgelerimiz, bu süreçte en yüksek formda bizimle! Şifa da dualite gereği en yüksek seviyede yeter ki her parçamızı sevgiyle kabul edip salıvermeyi bilelim.

Uranus mars sextile ile GAD arasındaki 150likler kadersel temaların hayatımıza aniden gireceğiniz gösteriyor. KAD Merkür ve Venüs kavuşumu da, bu kadersel etkiler ile birlikte aşk hayatlarımız ve eğitim konuları ile ilgili önemli bitişler/başlangıçların yaşanacağını söylemektedir. Özellikle RANA sabit yıldızı kavuşumu da aşk hayatına ve eğitimden alınacak faydalara yine dikkat çekiyor. Juno ve yeniayın 150liği evliliklerle ilgili de ani gündemlerin ve bilinmeyenlerin açığa çıkmasının mümkün olacağını gösteriyor.


Tabi Uranüs ve Satürn karesi devam ederken, mars da Satürn 150liliğine gitmektedir. Askeri olaylar, kazalar ve isyanlar gündemde olabilir. Yine chiron mars karesi de tüm yaşanacaklardan yaralanma riskimizi gösterirken, belki de duygusal ve fevri kararlar almayalım diye bizi uyarıyor. Özellikle de aile hayatımızda.


Tüm bu görünümlerde, Merkür ikizler bize el uzatıyor.

Akıllı ol, mantığını kullan, bilgiye ulaş !


Dürtülerden uzak, zihin süzgecinden geçirilmiş adımlar ile boğanın sebat enerjisini birleştirebilirsek bu yeniayda güzel ve kalıcı başlangıçlar yapabilir, uzun vadede iyi sonuçlar alabiliriz. Özellikle alacağımız kararlarda güven ihtiyacı, refah ve huzur temalarına dikkat etmek gerekecektir.


Sabian sembolünü de ayrıca sevdim.

“Bulanık suların üzerinden uçan beyaz güvercin”


Güvercinden bize haber var !

Sular durulmuyor.. İç dünyamızda fırtınalar var, dışarıda olanlar malum. Ancak yeniay derecesinin sabian sembolü bize çok önemli bir şeyi hatırlatıyor : Beyaz güvercin tüm görünen gerçekliğin üstünden var gücüyle-hafifliğiyle süzülüp gidiyor gökyüzünde😊

Hayatlarımızda yaşadığımız tüm sarsıntılar ve zorluklar, “köşeye sıkıştım” ve “karanlıkta kaldım” hissiyatları yaşatsa da umut her zaman var. Yardım hep gelir. Bazen de o zaten sensindir. Beyaz güvercin edasıyla o suların üstünden özgürce uçabilmek, içimizdeki umudu yeşertmemizle ve çalkantılı sulara bir gözlemci tavrı ile bakabilmekte yatıyor. Aynı anda hem oyuncu hem de seyirci olabilmek yani o sahnede. Evet bir şeyler zorluyor ama bunları içselleştirme. Kalbinin ışığını hep açık tut. Yaşananlardan dersini de alıp içsel doğan ve lilithinle- karanlıklarınla yüzleş. Şifa yüzleşmede. Sonra da tüm yaşanan kaosun üstüne çık. Özgürsün – özgür iradeni hatırla ve sonsuz ihtimaller okyanusunda en yüksek hayrına olan için umutla hayata yeniden doğ 😊


Sevgiler

39 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page