top of page

USUI SHIKI RYOHO REİKİ Nedir?


Usui Reiki, 19. yüzyılda bir Japon Budisti olan Dr. Mikao Usui tarafından keşfedilerek sistematik bir şifa tekniği olarak uygulanmıştır.


Reiki Japonca iki heceden oluşmuştur:

Rei= İlahi Kaynak

Ki = Chi, Yaşam Enerjisi

Reiki= İlahi Yaşam Enerjisi, Evrensel Yaşam Enerjisi


Usui tarafından Usui'nin yetiştirdiği öğrenciler ile dünyaya yayılan reiki günümüzde de bir çok farklı ekolde kullanılır. Orjinal reiki ise geleneksel yöntemlerin kullanıldığı Usui Shiki Ryoho ekolüdür. Ancak diğer ekollerin varlığı da bu ekolce kabul edilir.


Reiki fiziksel ve ruhsal boyutlarda tesir eden bir enerji şifası tekniğidir. Bütünün hayrına çalıştığı için sevgi temellidir. En yüksek hayra çalışır. Hiç bir olumsuz tesiri yoktur.


Fiziksel tesirleri ile hastalıklar ortaya çıkmadan( fiziksel bedende henüz gözlenmeden) teşhis edilebilir veyahut fiziksel bedende ortaya çıkmış hastalıkların da tedavisinde destekleyici nitelikte kullanılabilir. Bu uygulamada bedende bulunan enerjinin dengesizleşmiş veya blokaja uğramış alanları pozitif enerji akışı ile şifalanır.


Fizik bedene etki eden tesirler aslında çok boyutlu bir şekilde çalıştığı için kişinin ruhsal bedeninde de aynı zamanda bir açılım sağlar. Böylece içten dışa derin bir şifa süreci ile kişinin duygusal, psikolojik, zihinsel ve ruhsal blokajları arınır. Bu arınma farkında olmadığımız bilinçaltı kalıplarının ortaya çıkması şeklinde de olduğu için, kişi aslında kendini daha çok tanımaya ve hayatında yaşayabileceği olumsuz durumlar karşısında önceden tedbir almaya başlar.


Tüm bu çözülmelerle ilerleyen süreç özgür irade kullanılarak şifalanmanın seçilmesi ile kişinin eski alışkanlık ve kalıplarının değişmesine, hayatına yeni kişi ve olayları artık kendi pozitif titreşim seviyesine göre çekmesine vesile olur.


Reiki 3 seviyeden oluşur. Bu 3 seviye sonunda kişi Reiki Master olmak isterse, bir master seviye de bulunur. Her bir seviyede özel semboller ve meditasyonlar vardır. Şifa aktarım teknikleri kişiye öğretilir. Çok yönlü bir eğitim sürecini takiben kişi başkalarına da reiki uygulayabilir ve şifalanmalarına bir kanal olabilir. Bazı kişilerde psişik yeteneklerin açılması veya dünyevi hayatta kullanacağı yeteneklerin gelişimi de sıklıkla görülür.


Tüm bu süreçlerde aslında kişi dünyaya daha sağlıklı bağlar ile bağlanıp, özünün farkına vararak sevgi temelli bir bir'lik bilincine doğru genişleme yaşar.


Ayrıntılı bilgi ve uyumlamalar için iletişime geçebilirsiniz.


Sevgiler

Beliz


3 görüntüleme0 yorum
Yazı: Blog2_Post
bottom of page